top of page
Kutsuhuutopromo2_Sini Koskelainen_photo Sanni Pasuri (kopio)_edited_edited.png

Kulning karjankutsuhuuto

Kurssista

Oletko haaveillut kajauttavasi ilmoille korkeita tai kovaäänisiä huutoja/melodioita?
Nyt sinulla on oiva tilaisuus päästää äänesi valloilleen ja opetella kutsuhuutotaitoja luonnon äärellä, sillä tämä työpaja järjestetään metsässä!

Saat alkusysäyksen maagiseen skandinavialaiseen karjankutsuperinteeseen nimeltä 'kulning', jonka ytimenä on alkuvoimainen äänenkäyttö ja viestintä! Kulning koostuu lyhyistä ja nasaaleista kutsuista ja melodisemmista korkeista kutsuista. Se juontaa juurensa keskiajalle ja on peräisin naisten paimentolaiskulttuurista. Alun perin sitä käytettiin mm. kutsumaan karja kotiin laitumelta, mutta nykyään siitä on kehittynyt oma ainutlaatuinen musiikkityylinsä.

 

Oppinsa tähän perinteeseen työpajan opettaja Sini Koskelainen on saanut mm. ruotsalaiselta kansanmuusikko-säveltäjältä Eva Runelta.

 

Tervetuloa oman voimasi juurille!

Työpajan kesto: 1-4 h (räätälöitävissä)

Ota mukaasi lämmintä juotavaa, eväät, istuinalusta, muistiinpanovälineet, nauhoittaja ja pue päällesi joustavat, mukavat ja säänmukaiset ja metsään soveltuvat vaatteet.

AIEMPIEN KURSSILAISTEN PALAUTTEITA:


"Oli todella voimaannuttavaa!"


"Ohjaajan henki oli ihana: leppoisuus ja innostavuus samassa paketissa!"


"Todella inspiroiva, kaunis, voimakas ja kokonaisvaltainen kokemus"️


"Ihanan lempeä ja kannustava opetustapa"


"Kokemus äänen ja luonnon ikiaikaisesta yhteydestä, tunteiden avautuminen geenimuistoihin saakka, metsän kaiku, ihmisten, eläinten ja kaiken elollisen keskinäinen kommunikaatio. Oli todella voimaannuttavaa irroitella vapaasti äänen ja kutsujen kanssa sekä päästellä täysillä ja meditatiivista laulaa hiljaa selkä puuta vasten paimenlaulua."


"Luonnon keskellä pääsi yhteyteen omiin juuriinsa ja tätä kautta juurevaan lauluun"

"Oli sykähdyttävä kokemus, kun pidit kurssin minun isovanhempieni mailla.Lauloin itsekin mukana ja kyyneleet tulivat silmiini. Tunsin isovanhempani ja mietin miten heidän lehmänsä olivat juuri siinä metsässä laiduntaneet."

bottom of page