YHTYEET/PROJEKTIT

TUULETAR

TUULETAR, on kansainvälisesti menestynyt EMMA-palkittu a cappella yhtye. Vuodesta 2012 lähtien nämä eloisat muusikot ovat laulaneet, säveltäneet ja esiintyneet yhdessä luoden oman ja ainutlaatuisen äänensä ja identiteettinsä. Bändin laulajat luovat elävän äänimaiseman, jossa taidepop ja beatbox-rytmit kohtaavat suomalaisen kansanperinteen ja globaalit vaikutteet.

Yhtye on keikkaillut yli 20 eri maassa tapahtumissa kuten Lost in Music (FI), WOMAD (AUS, NZ, UK), WOMEX (FI & ES), Sur Jahan (IND), Etno Krakow (PL), RITMO (HU), ViruFolk (EE) ja Taiwan A Cappella Festival.

Yhtye palkittiin Vuoden kansainvälistyjä 2018 -palkinnolla Etnogaalassa v. 2019 ja voitti v. 2015 hopeaa sekä yleisön suosikki -palkinnon pop-kategoriassa arvostetussa Vokal.Total a cappella -kisassa Grazissa (AUT).

 

Vuonna 2017 Tuulettaren kappale 'Alku' (albumilta Tules Maas Vedes Taivaal) myytiin HBO:n suosituimpaan tv-sarjaan Game of Thrones. Sama kappale esitettiin myös australialaisessa tv-sarjassa Wentworth (FOX) aiemmin samana vuonna.

1459677197738_edited.jpg

sini koskelainen

Improvisatoorinen soolokonsepti, jossa Koskelainen luo myyttisiä äänimatkoja kanavoiden äänellä sen hetkisiä teemoja ja tilassa olevia ihmisiä.

 

Instrumentteina ihmisääni, rumpu, helistimet, loopperi ja duduk.

Projektit:

Musta Akan Kuu äänimatka (2021-)

KAJOS

Kajos on Sini Koskelaisen ja Susanna Syrjäläisen vahva duo, jossa pohjoismaiset ja etu-aasialaiset kaiut, klassisen musiikin vaikutteet, meditatiiviset, avaruudelliset äänimaisemat sekä juurevat rytmit muodostuvat omanlaiseksi ambienssikseen.

 

Yhtye käyttää vaihdellen soittiminaan ihmisääntä, selloa, turkkilaista cura-kielisoitinta, armenialaista duduk-puupuhallinta, rumpua ja koshi-tuulikelloja sekä rakentaa musiikkiin kerroksellisuutta loopstationin avulla.
 

PROJEKTIT:

Flow into the Earth - Live Mantra w. Yoga (2019)

Joulu (2018-)

MARI SAINIO LIVE

Mari Sainio on suomalainen säveltäjä ja musiikin tuottaja. Hän tekee musiikkia teattereille, elokuviin, klassisen musiikin ryhmille ja omiin projekteihinsa eri taiteilijoiden kanssa ympäri maailmaa. Kesällä 2017 hänen EP:nsä 'Tales' julkaistiin (julkaisija Ranka Kustannus), joka sai hyvän vastaanoton yleisöltä ja kriitikoilta. Hänen debyyttialbuminsa 'Minus 25' julkaistiin elokuussa 2018. Musiikissaan Sainio yhdistää klassisen musiikin elementtejä elokuvamelodioihin, elektronisiin äänimaisemiin ja post-rock-paatokseen. Sini Koskelainen toimii kokoonpanon laulajana.

MENNEET PROJEKTIT

KINAHMI

Vuonna 2018 olin mukana kollektiivisessa esittävän taiteen projektissa nimeltä Kinahmi (suuri pyörre meressä), koollekutsujana toimi Jussi Salminen. Työryhmässämme oli muusikoita, valosuunnittelija, äänisuunnittelija, tanssija, puvustaja sekä näyttelijöitä. Tutkimme puolen vuoden ajan shamanismia, mytologiaa ja psykofyysisiä harjoitteita ja työskentelimme moninaisissa ympäristöissä: luolissa, metsissä, teatteristudiossa, saunassa ja raunioissa. Tämän pohjalta lopulta loimme esityksen.

Esitys oli osa Salmisen lopputyötä Teak:in MAECP-linjalla (Master of Ecology and Contemporary Performance). Yhteistyökumppanit: Tom Lönnqvist, Aino Simola, Noora Kauppila, Mikko Heikinpoika, Saila Pönkänen, Tero Aalto.

POMENIA

(www.pomenia.com)
 

Vuonna 2016 työskentelin ääninäyttelijänä ja laulajana taiteilija Petronella Grahnille, joka on Pomenia-konseptin, satumaisen taikamaailman, luoja.

 

Upotettu video sisältää ääneen luetun satukirjan nimeltä 'Keijun taikapöly', jossa toimin lukijana. (Äänite on leikkaamaton, yhdellä otolla nauhoitettu demo)