top of page

MINUSTA

Kuka olen?

Olen juurevaan a cappella -musiikkiin erikoistunut laulaja, säveltäjä ja laulukouluttaja. Olen valmistunut v. 2016 Göteborgin Högskolan För Scen och Musik -korkeakoulusta musiikin kandidaatiksi improvisaatio-esiintyjä linjalta. Ennen sitä (2011-2012) tein myös vuoden opintoja Tanskassa Århusissa Royal Academy of Music -korkeakoulussa rytmimusiikki-linjalla ja valmistuin Suomen puolella Pop&Jazz konservatoriosta ammattimuusikko-linjalta v.2011. Vuonna 2021 valmistuin myös Hoitava Hengitys HB-ohjaajaksi.

 

Minua sykähdyttää juurivoima, ekspressiivisyys, kehollisuus, luontoyhteys, linnut, elokuvamusiikki, kansanperinne ja meditatiiviset praktiikat.

Työskentelen mm. laulaja-säveltäjänä EMMA-palkitussa a cappella yhtyeessä Tuuletar,  ohjaan ja innovoin voimaannuttavia ja luovuutta ruokkivia laulutyöpajoja sekä annan laulun yksityistunteja.

Koen laulun opettamisen sydämentyökseni musiikin luomisen ja esiintymisen lisäksi. Olen luonut äänityöpajat Ääniefektit ihmisäänellä, Etnolaulu, Kulning kutsuhuuto, Woiman nostatus ja Nouse luontoni kotalaulupiiri ja Eläinääniä. Työpajojeni kautta haluan inspiroida ihmisiä vahvistamaan suhdetta omaan ääneensä, tutustumaan äänen monisävyisyyteen, juureviin musiikkiperinteisiin ja Maasta ja lantionpohjasta asti kumpuavaan woimaan!

Tuulettaressa olen toiminut vuodesta 2012 päätoimisena laulaja-säveltäjänä. Yhtye oli ehdolla Vuoden vokaalimusiikin tekijäksi vuonna 2019, palkittiin Vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla vuoden 2019 Etnogaalassa ja voitti vuonna 2015 hopeaa sekä yleisön suosikki -palkinnon pop-kategoriassa arvostetussa Vokal.Total a cappella -kisassa Grazissa (AUT). Tuuletar on tähdittänyt kansainvälisiä festivaaleja yli 20 eri maassa kuten WOMEX (ES, FI), WOMAD (UK, AUS, NZ), RITMO (HU), Sur Jahan (IND), Taiwan A Cappella Festival, Songlines Encounters (UK) ja JazzAhead (DE). Yhtye on vieraillut Vain elämää -sarjassa (2019) Lauri Tähkän päivänä, Tunturin tarinat -elokuvassa (2020) sekä Vantaan Viihdeorkesterin ja Ylioppilaskunnan Laulajien solistina. Yhteistyökumppaneina ovat olleet myös Cirko-uuden sirkuksen keskus, Pekko Käppi ja Tsuumi Soundsystem.

Tuulettaren lisäksi olen työskennellyt viime vuosien aikana mm. esiintyjänä perinnejuhlia elvyttävässä Vuodenkierto -hankkeessa, tilaussäveltäjänä hypnoosirentoutushankkeessa, sello-laulu duossa Kajos, laulajana islantilaisessa mykkätaide-elokuvassa See no evil/ Betur sjá augu (Callow Youth Productions/Nykur Media, 2021) sekä vierailevana laulajana metal-yhtyeen HARMS levyllä A lifetime spent on dying (2021).


Tuulettarelle luodut sävellykseni ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaisilla synkronoitavan musiikin markkinoilla ja teoksiani 'Alku ja 'Elda' (esittäjä: Tuuletar, julkaisija: Bafe's Factory) on käytetty tv-sarjoissa Monarca (Netflix, Meksiko, 2019), Game of Thrones (HBO, USA, 2017) ja Wentworth (Netflix, AUS, 2017).

Olen heittäytyvä esiintyjä, joka taipuu niin ritualistisiin näyttämötaideteoksiin kuin lastenmusiikkinäytelmiin!

KIINNOSTAAKO YHTEISTYÖ?

Onko sinulla tekeillä taide- tai tiedeprojekti, podcast -sarja tai muu hanke, johon etsit ääniteoksen tekijää, laulajaa, kehoa, esiintyjää tai työpajaohjaajaa?

Olisi upeaa kuulla sinusta, jos se mitä teen, puhuttelee sinua!

 

bottom of page