top of page

PAKKAS KULNING & LÖYLYN HENKI

Nevalan Luontotila (Kolin kupeessa)

Tervetuloa mukaan sydäntalven keskelle 17.2. kauniisiin Kolin vaaramaisemiin kokemaan yhdessä karjankutsuperinnettä sekä hoitava saunaseremonia kauniilla perinnetilalla. Päiväretriitin ohjaavat perinnesaunottaja Sonja Marjukka Linnala (Nevalan luontotila) ja laulaja Sini Koskelainen.

Pakkas Kulning & Löylyn Henki retriitti fb-event cover(1).png

Retriitistä

Lumisten vaarojen syleilyssä kajahtavat Kulning karjankutsuhuudot, voimistava havusaunaseremonia ja herkullinen kasvisruoka, niistä on Pakkas Kulning & Löylyn Henki päiväretriitti tehty! Ohjaajinasi toimivat perinnesaunottaja Sonja Marjukka Linnala (Nevalan luontotila) ja EMMA-palkitusta Tuuletar-yhtyeestä tunnettu laulaja/säveltäjä/laulukouluttaja Sini Koskelainen.

Tervetuloa mukaan sydäntalven keskelle kokemaan yhdessä ikimuistoinen päivä joka antaa voimaa, maadoitusta ja puhdistusta!

Retriitti järjestetään ikiaikaisella perinnetilalla Romppalassa Nevalan luontotilalla.

 

KULNING WORKSHOP:

Oletko haaveillut kajauttavasi ilmoille korkeita tai kovaäänisiä huutoja/ikiaikaisia melodioita?

Nyt sinulla on oiva tilaisuus päästää äänesi valloilleen ja opetella kutsuhuutotaitoja Kolin vaarojen taianomaisessa maastossa lumen keskellä!

Saat alkusysäyksen maagiseen skandinavialaiseen karjankutsuperinteeseen nimeltä 'kulning', jonka ytimenä on alkuvoimainen äänenkäyttö ja viestintä! Kulning koostuu lyhyistä ja nasaaleista kutsuista ja melodisemmista korkeista kutsuista. Se juontaa juurensa keskiajalle ja on peräisin naisten paimentolaiskulttuurista. Alun perin sitä käytettiin mm. kutsumaan karja kotiin laitumelta, mutta nykyään siitä on kehittynyt oma ainutlaatuinen musiikkityylinsä.

Oppinsa tähän perinteeseen työpajan opettaja Sini Koskelainen on saanut mm. ruotsalaiselta kansanmuusikko-säveltäjältä Eva Runelta.

Huom. Sinun ei tarvitse olla laulaja osallistuaksesi tähän työpajaan, kaikki ovat tervetulleita!

Tervetuloa oman voimasi juurille!

Ota mukaasi termospulloon lämmintä juotavaa ja pue päällesi joustavat, mukavat ja säänmukaiset ja lumiseen ympäristöön soveltuvat vaatteet ja kengät.

Työpajan vetäjä: juurevaan ja elokuvalliseen A Cappella musiikkiin erikoistunut laulaja/säveltäjä/laulukouluttaja Sini Koskelainen, joka on tunnettu mm. EMMA-palkitusta Tuuletar-yhtyeestä.
www.sinikoskelainen.com
www.instagram.com/sini.koskelainen
www.facebook.com/SiniKoskelainenOFFICIAL

AIEMPIEN KURSSILAISTEN PALAUTTEITA:
"Oli todella voimaannuttavaa!"
"Ohjaajan henki oli ihana: leppoisuus ja innostavuus samassa paketissa!"
"Todella inspiroiva, kaunis, voimakas ja kokonaisvaltainen kokemus"️
"Ihanan lempeä ja kannustava opetustapa"
"Kokemus äänen ja luonnon ikiaikaisesta yhteydestä, tunteiden avautuminen geenimuistoihin saakka, metsän kaiku, ihmisten, eläinten ja kaiken elollisen keskinäinen kommunikaatio. Oli todella voimaannuttavaa irroitella vapaasti äänen ja kutsujen kanssa sekä päästellä täysillä ja meditatiivista laulaa hiljaa selkä puuta vasten paimenlaulua."
"Luonnon keskellä pääsi yhteyteen omiin juuriinsa ja tätä kautta juurevaan lauluun"

 

SYDÄNTALVEN SAUNASEREMONIA Nevalan pihapiirin tunnelmallisessa hirsisaunassa kutsuu rauhoittumaan havupuiden tuoksussa ja hämärtyvässä illassa. Talvella parantavaa voimaansa tarjoavat saunan lähellä kasvavat kuuset ja katajat. Miten upea tuoksu niistä tuleekaan! Oletko ennen kokeillut kataja- tai kuusivastaa? Tässä hoitavassa saunassa ovat havupuut käytössä monella tapaa.

Saunassa pääset myös laulamaan saunottajan mukana perinteisiä saunalauluja tai vain nauttimaan laulujen rauhoittavista sävelistä ja kauniista sanomista.

Saunaseremonian ohjaa Sonja Marjukka Linnala.

KOKEMUKSIA SAUNOTUKSISTA:
"Rauhoittavaa, lempeää, turvallista, meditatiivista ja voimaannuttavaa. Arjessa usein suoritan, kiirehdin enkä aina osaa olla lempeä itselleni. Nyt olo on todella syvältä puhdistunut, raukea ja myös jotenkin energiaa tuntui tulleen sisälle."

"Katajavihdan voima tuntui voimakkaalle ja parantavalle"

 

NEVALAN LUONTOTILA
Nevalan luontotilan perinnepihapiiri koostuu useista vanhoista hirsirakennuksista, pihapiirissä asustaa myös lampaita ja vuohia, sekä koira ja kissa.
Päivän aikana nautimme herkullista kasvisruokaa päärakennuksen tuvassa leivinuunin lämmössä.

Mikäli tarvitset yösijaa, kysele petipaikkaa ilmoittautumisen yhteydessä. Nevalassa majoitusmahdolisuus kurssilaisille jaetuissa huoneissa.

 

RETRIITIN AJANKOHTA:
17.2.2024
klo 11-18.00

 

SIJAINTI:
Heraniementie 69 b, 81160 Romppala

MITEN PÄÄSTÄ PERILLE:
Nevalan luontotilalle on Joensuusta matkaa 50km, Kuopiosta 167km, Lieksasta 70km. Kontiolahdelta 30km ja Kolilta 15km.
Eteläisestä Suomesta pääsee parhaiten junalla Joensuuhun. Joensuusta Juuan suuntaan kulkevat bussit pysähtyvät Romppalan tienhaaraassa, siitä on vielä matkaa meille n. 10km.
Samalla pysäkillä pysähtyvät myös Oulusta Kajaanin kautta saapuvat bussit.

Koitetaan järjestää kimppakyytejä tänne kulkijoille. Olethan yhteydessä mikäli mietit miten päästä perille tai täältä pois!

 

HINTA: 135€

sis. Kulning työpajan, ruokailun sekä saunaseremonian.

Hinnat sisältävät ALV 24%.

Huom! Tarvitset lumikengät osallistuaksesi työpajaan, mikäli sinulla ei ole omia, voit vuokrata sellaiset hintaan 30e paikallisilta välinevuokraajilta – joko itse tai voimme vuokrata ne puolestasi.

 

ILMOITTAUTUMINEN:
Sitovat ilmoittautumiset sekä kysymykset Nevalaan, saunaan ja majoitukseen liittyen: juolavehna@gmail.com

HUOM. Ilmoittautuminen loppuu 9.2.

Kurkkaa myös:
www.luontotila.com
facebook: Nevalan luontotila ja Hoitosauna
www.instagram.com/luontotila

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

--

LISÄÄ OHJAAJISTA:

Sonja Marjukka Linnala

Olen aloittanut vuonna 2024 Koulutetun hierojan opinnot Itä-Suomen liikuntaopistossa. 2023 valmistuin eräoppaaksi sekä perinnesaunottajaksi. Olen myös perinnesaunottajat ry.n jäsen.
2021 valmistuin saunaterapeutisksi Mervi Hongiston ja Merja Pilajamäen riemukkaassa opissa. 2016 valmistuin luonto- ja ympäristöneuvojaksi ja keruutuoteneuvojaksi. Olen kolmen lapsen äiti, pienlampuri ja innokas puutarhuri sekä luonnonantimien keräilijä.

Sini Koskelainen

Olen juurevaan a cappella -musiikkiin erikoistunut laulaja, säveltäjä ja laulukouluttaja. Minua sykähdyttää juurivoima, ekspressiivisyys, kehollisuus, luontoyhteys, linnut, elokuvamusiikki, kansanperinne ja meditatiiviset praktiikat.

Olen opettanut kymmenittäin eri ryhmiä asiakkainani mm. kuorolaulun harrastajia, terapeutteja, kuvataiteilijoita, kielentutkijoita, kirjailijoita, hoitajia, joogaopettajia ja luokanopettajia.

Pyrin luomaan opetustilanteissa aina turvallisen ja rennon ilmapiriin, sillä tiedän miten psyykkisesti herkkää äänen kanssa työskentely voi olla.

Työskentelen mm. laulaja-säveltäjänä EMMA-palkitussa a cappella yhtyeessä Tuuletar, ohjaan ja innovoin voimaannuttavia ja luovuutta ruokkivia laulutyöpajoja sekä annan laulun yksityistunteja.

Olen valmistunut v. 2016 Göteborgin Högskolan För Scen och Musik -korkeakoulusta musiikin kandidaatiksi improvisaatio-esiintyjä linjalta. Ennen sitä (2011-2012) tein myös vuoden opintoja Tanskassa Århusissa Royal Academy of Music -korkeakoulussa rytmimusiikki-linjalla ja valmistuin Suomen puolella Pop&Jazz konservatoriosta ammattimuusikko-linjalta v.2011. Vuonna 2021 valmistuin myös Hoitava Hengitys HB-ohjaajaksi.

Koen laulun opettamisen sydämentyökseni musiikin luomisen ja esiintymisen lisäksi. Olen luonut äänityöpajat Ääniefektit ihmisäänellä, Etnolaulu, Metsässä raikaa! -kulning, Juurivoima ja Nouse luontoni kotalaulupiiri. Työpajojeni kautta haluan inspiroida ihmisiä vahvistamaan suhdetta omaan ääneensä, tutustumaan äänen monisävyisyyteen, juureviin musiikkiperinteisiin ja Maasta ja lantionpohjasta asti kumpuavaan woimaan!

Tuulettaressa olen toiminut vuodesta 2012 päätoimisena laulaja-säveltäjänä. Yhtye oli ehdolla Vuoden vokaalimusiikin tekijäksi vuonna 2019, palkittiin Vuoden kansainvälistyjä -palkinnolla vuoden 2019 Etnogaalassa ja voitti vuonna 2015 hopeaa sekä yleisön suosikki -palkinnon pop-kategoriassa arvostetussa Vokal.Total a cappella -kisassa Grazissa (AUT). Tuuletar on tähdittänyt kansainvälisiä festivaaleja yli 20 eri maassa kuten WOMEX (ES, FI), WOMAD (UK, AUS, NZ), RITMO (HU), Sur Jahan (IND), Taiwan A Cappella Festival, Songlines Encounters (UK) ja JazzAhead (DE). Yhtye on vieraillut Vain elämää -sarjassa (2019) Lauri Tähkän päivänä, Tunturin tarinat -elokuvassa (2020) sekä Vantaan Viihdeorkesterin ja Ylioppilaskunnan Laulajien solistina. Yhteistyökumppaneina ovat olleet myös Cirko-uuden sirkuksen keskus, Pekko Käppi ja Tsuumi Soundsystem.

Tuulettaren lisäksi olen työskennellyt viime vuosien aikana mm. esiintyjänä perinnejuhlia elvyttävässä Vuodenkierto -hankkeessa, tilaussäveltäjänä hypnoosirentoutushankkeessa, sello-laulu duossa Kajos, laulajana islantilaisessa mykkätaide-elokuvassa See no evil/ Betur sjá augu (Callow Youth Productions/Nykur Media, 2021) sekä vierailevana laulajana metal-yhtyeen HARMS levyllä A lifetime spent on dying (2021).

Tuulettarelle luodut sävellykseni ovat herättäneet kiinnostusta ulkomaisilla synkronoitavan musiikin markkinoilla ja teoksiani 'Alku ja 'Elda' (esittäjä: Tuuletar, julkaisija: Bafe's Factory) on käytetty tv-sarjoissa Monarca (Netflix, Meksiko, 2019), Game of Thrones (HBO, USA, 2017) ja Wentworth (Netflix, AUS, 2017).

bottom of page