top of page

LAULUKURSSIT/RETRIITIT

 • Haluaisitko kajautella metsässä kutsuhuutoja?

 • Kiehtooko eläinten ääntely?

 • Kiinnostaisiko sinua löytää äänestäsi uusia sävyjä?

Ota äänesi koko potentiaali käyttöösi ja ilmoittaudu mukaan!

Lämpimästi tervetuloa!

341844764_6041702982580836_8558686908252772759_n.jpg

opetustyö
 

Olen ohjannut kursseja
 
opistoilla:
 • Kalliolan kansalaisopisto
 • Helsingin aikuisopisto
 • Musiikkikoulu Uulu
 • Ahjolan kansalaisopisto
 • Mikkelin musiikkiopisto
 • Wellamo-opisto
 
festivaaleilla:
 • Natural High Healing (Uusikaupunki)
 • Kosmos Festival (Ristiina)
 • Mitäs mitäs mitäs (Urjala)
 • Kucku 23 Eläinten asumismessut (Loviisa)
 • Aarhus Vocal Festival (DK)
 • Savonlinnan luontoelokuvafestivaali
 • Enchanté Singfestival Riehen (CH)
 • Valkoisen kukan taide- ja hyvinvointileiri (Lappeenranta)
 • Pakanalliset syysmessut (Helsinki)
sekä yksityisesti firmani kautta eri paikkakunnilla ja verkossa etäopetuksena.
 

Kurssien tilaus?

Kaikkia kurssejani on mahdollista myös tilata esim. firmojen virkistyspäiville/ystäväjoukolle/juhliin/festivaaleille.
Kysy lisää ja räätälöidään juuri teille sopiva kokonaisuus!

kurssitarjonta

Kutsuhuutopromo2_Sini Koskelainen_photo

Kulning karjankutsuhuuto työpaja

Image by Aldo Prakash

Loitsulaulupiiri

nuotiolla

Copy of Purple Tan Abstract Watercolor Background Respond With Kindness Quote Instagram Po

Eläinääniä

työpaja

Ääniefektit_promo_somemarkkinointi.jpg

Ääniefektit ihmisäänellä workshop

Image by The New York Public Library

Etnolaulu

kurssi

Landscape Photography

Woiman nostatus

äänityöpaja

RETRIITIT

Pakkas Kulning ja Löylyn Henki
 

Tervetuloa mukaan sydäntalven keskelle kauniisiin Kolin vaaramaisemiin kokemaan yhdessä karjankutsuperinnettä sekä hoitava saunaseremonia kauniilla perinnetilalla. Päiväretriitin ohjaavat perinnesaunottaja Sonja Marjukka Linnala (Nevalan luontotila) ja laulaja Sini Koskelainen.

 

KULNING WORKSHOP:

Oletko haaveillut kajauttavasi ilmoille korkeita tai kovaäänisiä huutoja/ikiaikaisia melodioita?

Nyt sinulla on oiva tilaisuus päästää äänesi valloilleen ja opetella kutsuhuutotaitoja Kolin taianomaisessa maastossa lumen keskellä!

Saat alkusysäyksen maagiseen skandinavialaiseen karjankutsuperinteeseen nimeltä 'kulning', jonka ytimenä on alkuvoimainen äänenkäyttö ja viestintä! Kulning koostuu lyhyistä ja nasaaleista kutsuista ja melodisemmista korkeista kutsuista. Se juontaa juurensa keskiajalle ja on peräisin naisten paimentolaiskulttuurista. Alun perin sitä käytettiin mm. kutsumaan karja kotiin laitumelta, mutta nykyään siitä on kehittynyt oma ainutlaatuinen musiikkityylinsä.

Oppinsa tähän perinteeseen työpajan opettaja Sini Koskelainen on saanut mm. ruotsalaiselta kansanmuusikko-säveltäjältä Eva Runelta.

Tervetuloa oman voimasi juurille!

Ota mukaasi termospulloon lämmintä juotavaa ja pue päällesi joustavat, mukavat ja säänmukaiset ja lumiseen ympäristöön soveltuvat vaatteet.

Työpajan vetäjä: juurevaan ja elokuvalliseen A Cappella musiikkiin erikoistunut laulaja/säveltäjä/laulukouluttaja Sini Koskelainen, joka on tunnettu mm. EMMA-palkitusta Tuuletar-yhtyeestä.
www.sinikoskelainen.com
www.instagram.com/sini.koskelainen
www.facebook.com/SiniKoskelainenOFFICIAL

AIEMPIEN KURSSILAISTEN PALAUTTEITA:
"Oli todella voimaannuttavaa!"
"Ohjaajan henki oli ihana: leppoisuus ja innostavuus samassa paketissa!"
"Todella inspiroiva, kaunis, voimakas ja kokonaisvaltainen kokemus"️
"Ihanan lempeä ja kannustava opetustapa"
"Kokemus äänen ja luonnon ikiaikaisesta yhteydestä, tunteiden avautuminen geenimuistoihin saakka, metsän kaiku, ihmisten, eläinten ja kaiken elollisen keskinäinen kommunikaatio. Oli todella voimaannuttavaa irroitella vapaasti äänen ja kutsujen kanssa sekä päästellä täysillä ja meditatiivista laulaa hiljaa selkä puuta vasten paimenlaulua."
"Luonnon keskellä pääsi yhteyteen omiin juuriinsa ja tätä kautta juurevaan lauluun"

 

SYDÄNTALVEN SAUNASEREMONIA Nevalan pihapiirin tunnelmallisessa hirsisaunassa kutsuu rauhoittumaan havupuiden tuoksussa ja hämärtyvässä illassa. Talvella parantavaa voimaansa tarjoavat saunan lähellä kasvavat kuuset ja katajat. Miten upea tuoksu niistä tuleekaan! Oletko ennen kokeillut kataja- tai kuusivastaa? Tässä hoitavassa saunassa ovat havupuut käytössä monella tapaa.

Saunassa pääset myös laulamaan saunottajan mukana perinteisiä saunalauluja tai vain nauttimaan laulujen rauhoittavista sävelistä ja kauniista sanomista.

Saunaseremonian ohjaa Sonja Marjukka Linnala.

 

NEVALAN LUONTOTILA
Nevalan luontotilan perinnepihapiiri koostuu useista vanhoista hirsirakennuksista, pihapiirissä asustaa myös lampaita ja vuohia, sekä koira ja kissa.
Päivän aikana nautimme herkullista kasvisruokaa päärakennuksen tuvassa leivinuunin lämmössä.

Mikäli tarvitset yösijaa, kysele petipaikkaa ilmoittautumisen yhteydessä. Nevalassa majoitusmahdolisuus kurssilaisille jaetuissa huoneissa.

 

RETRIITIN AJANKOHTA:
17.2.2024
klo 11-17.30 tai klo 11-19 (riippuen ryhmän koosta)

 

HINTA:
Hinta 145 €

sis. Kulning työpajan, ruokailun sekä saunaseremonian.

Joulu ALE lippuja -15% hinnalla (125€) 3 kpl myynnissä 24.12. asti! Nappaa omasi!

 

Huom! Tarvitset lumikengät osallistuaksesi työpajaan, mikäli sinulla ei ole omia, voit vuokrata sellaiset hintaan 30e paikallisilta välinevuokraajilta – joko itse tai voimme vuokrata ne puolestasi.

 

ILMOITTAUTUMINEN:
Sitovat ilmoittautumiset sekä kysymykset Nevalaan, saunaan ja majoitukseen liittyen: juolavehna@gmail.com

 

Kurkkaa myös:
www.luontotila.com
facebook: Nevalan luontotila ja Hoitosauna
www.instagram.com/luontotila

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

51395655_1025444654331790_7246846821882920960_n.jpg

VESIKUU

Kevätpäivän
tasauksen ääniretriit
ti naisille

23.3.2024


Dragon Temple,
Inkoo

Kopio Blue World Water Day (Poster (Landscape))_edited.jpg

VESIKUU
Kevätpäiväntasauksen ja täydenkuun ääniretriitti naisille

Astukaamme yhdessä unenomaiseen rauhalliseen päiväretriittiin, jonka veden yli kaikuva nimi on "Vesikuu". Tämän lumoavan tapahtuman ohjaavat rituaalimuusikko Magdalena Sofia (Vaskilintu) ja juurevaan a cappella -musiikkiin erikoistunut äänitaiteilija Sini Koskelainen.

Tervetuloa viettämään päivää, joka soljuu läpi musiikin, äänen, seremonioiden, luonnon ja lähdepohjaisen järviveden sekä utuisen metsän taianomaisten tunnelmien.

Sini johdattaa osallistujat kohti herkistävien melodioiden ja maadoittavien äänten maailmaa. Päivän aikana tutkimme moniäänisen laulun ja äänen värähtelyn tuottamaa kokemusta, opimme kauniita lauluja ja vahvistamme luovaa ilmaisuvoimaamme. Avaudumme musiikin hoivalle yhteislaulun kutoessa meidät yhteen näkymättömiin säikeisiin.

Luonnon äärellä loihdimme esiin hauraita ja koskettavia hetkiä, veden hiljaisesta hyminästä kasvipuhdistuksen syvälliseen lempeyteen.

Magdalena johdattaa meidät veden sielukkaisiin seremoniallisiin syvyyksiin. Vesilaulut ja myös yhteinen äänimatka syventävät yhteyttämme veden henkeen ja syvempään kunnioittavaan rauhalliseen yhteyteen itseemme, toisiimme ja koko luomakuntaan. Seremonia veden äärellä tarjoaa mahdollisuuden puhdistautumiseen, irrottautumiseen ja uusien siementen löytämiseen sekä istuttamiseen.

Tämä retriitti kutsuu naiset kohtaamaan itsensä, sukeltamaan veden hoivaaviin syvyyksiin ja tanssimaan äänensä kanssa.

Kenelle retriitti on?
Retriittiin osallistuaksesi sinun ei tarvitse olla laulaja. Riittää että sinulla on jonkin verran aikaisempaa kokemusta yhdessä muiden kanssa laulamisesta.

Mikä on Dragon Temple?
Dragon Temple on Inkoossa sijaitseva ikimuistoinen ja ainutlaatuinen tapahtumapaikka, joka tarjoaa kasvislounaan ja ravitsee niin kehoa, mieltä kuin sielua.

Mitä päivästä voi saada irti?
Osallistuminen päivään antaa mahdollisuuden luoda muistoja, solmia uusia siteitä naisten kanssa ja sukeltaa luontomystiikkaan äänen ja musiikin siivittämänä täydenkuun aikaan kokeneiden muusikoiden ja fasilitoijien lempeässä ohjauksessa.

Liity mukaan "Vesikuu" -retriittiin ja anna itsellesi lahjaksi päiväretriitti, jossa sinulla on tilaa ja aikaa laskeutua äänesi ja luontosi äärelle. Tämä päivä tarjoaa mahdollisuuden löytää rauhaa, voimaantumista ja inspiroitumista maagisessa ympäristössä laulaen veden ja kuun kanssa.

***

Fasilitoijista:

 

Sini Koskelainen on juurevaan ja elokuvalliseen a cappella -musiikkiin erikoistunut laulaja, säveltäjä ja laulukouluttaja. Häntä sykähdyttää juurivoima, ekspressiivisyys, kehollisuus, luontoyhteys, linnut, elokuvamusiikki, kansanperinne ja meditatiiviset praktiikat. Sini luo Pohjolan mytologiasta inspiroituneita sooloesityksiä ja innovoi jatkuvasti uusia äänityöpajoja (Kulning -kutsuhuuto, Woiman nostatus, Eläinääniä, Nouse luontoni loitsulaulupiiri, Ääniefektit ihmisäänellä, Etnolaulu). Hänet tunnetaan kansainvälisesti menestyneestä EMMA-palkitusta Tuuletar-yhtyeestä, jonka musiikkia on myyty mm. Game of Thrones ja Wentworth tv-sarjojen tuotantoihin.

www.sinikoskelainen.com
instagram: @sini.koskelainen

Magdalena Sofia on laulaja ja afro-suomalainen rituaalimuusikko, joka ammentaa inspiraatiota luontosuhteesta monimuotoiseen äänenkäyttöön ja ilmaisuun. Hänen rakkautensa ääneen on johdattanut käyttämään ilmaisua ja taidetta sillanrakentajana ihmisten välille. Hän luo transformatiivisille kokemuksille tiloja tarjoten äänenkäyttöön, luovuuteen ja luontomystiikkaan sukeltavia retriittejä, kursseja, tapahtumia sekä työpajoja niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

www.vaskilintu.com
instagram: @vaskilintumusic

Aikataulu

12:00 - 12:45:

Saapuminen, tervetuliaisinfo ja alkupiiri
Saavuthan paikalle ajoissa, jotta voimme aloittaa päivän yhteisen matkamme kohti äänen ja veden syvyyksiä.

12:45 - 14:30:

Moniääninen voimaannuttava laulu

14:30 - 15:30:

Hermostoa rauhoittava Veden äärellä - äänimatka. Annamme veden äänestä inspiroituneen äänimatkan kuljettaa meidät syvemmälle itsessämme elävää maailmaa

15:30 - 16:00:

Lounas
Nautimme yhteisestä lounaasta, joka tarjoillaan Dragon Templen huolella valmistamana.

16:00 - 17:15:

Metsäharjoitteet. Täydenkuun Vesiseremonia ja yrttipuhdistus.

17:30 - 18:00:

Loppupiiri

Praktiset infot:

Paikka: Dragon Temple (Fagervikintie 1395, Fagervik)

Osallistumismaksu:
 • Super early bird 110e vuoden loppuun
 • tammikuu 150e
 • helmikuu 180e
 • maaliskuu täyshinta 200e

Varustus: Ota mukaasi mukavat vaatteet, muistiinpanovälineet, oma vesipullo ja avoin mieli.

Kuljetus: Jos tarvitset kyytiä, voit liittyä kyytiryhmään, jonka teemme Exceliin. Olethan yhteydessä ajoissa kyytipaikoista.

Ruokailu: Sisältyy lipun hintaan! Päivän aikana tarjoamme herkullisen yhteisen lounaan. Erityisruokavaliot otetaan huomioon, ilmoitathan niistä etukäteen.
Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu mukaan viimeistään 20.3
bottom of page