top of page
Kutsuhuutopromo2_Sini Koskelainen_photo Sanni Pasuri (kopio)_edited_edited.png

Kulning ikiaikaisen äänen äärellä

Kurssista

Oletko haaveillut kajauttavasi ilmoille korkeita tai kovaäänisiä huutoja/melodioita?
 
Haluaisitko luoda yhteyden alkuvoimaiseen ääneesi?

Tällä kurssilla pääset syventymään ikiaikaiseen ja alkuvoimaiseen Kulning perinteeseen ja vahvistamaan luontoyhteyttäsi.

 

Kurssi järjestetään metsän maadoittavassa siimeksessä. 


Pääset sukeltamaan maagiseen skandinavialaiseen karjankutsuperinteeseen nimeltä 'kulning', jonka ytimenä on alkuvoimainen äänenkäyttö ja viestintä! Kulning koostuu lyhyistä ja nasaaleista kutsuista ja melodisemmista korkeista kutsuista. Se juontaa juurensa keskiajalle ja on peräisin naisten paimentolaiskulttuurista. Alun perin sitä käytettiin mm. kutsumaan karja kotiin laitumelta, mutta nykyään siitä on kehittynyt oma ainutlaatuinen musiikkityylinsä.

 

Miltä Kulning kuulostaa?

Kuuntele tästä:

             Ristiinan metsikössä
             Saimaan järvellä


Oppinsa tähän perinteeseen työpajan opettaja Sini Koskelainen on saanut ruotsalaiselta kansanmuusikko-säveltäjältä Eva Runelta, ruotsalaisen kansanlaulaja- professori-tutkija Susanne Rosenbergin ’Kulning - musiken och tekniken’ oppikirjasta sekä tutkimalla itsenäisesti perinettä arkistomateriaalien, artikkelien ja haastattelujen pohjalta.
 


Tervetuloa oman voimasi juurille!

Voit osallistua:

1.) perusteet työpajaan 18.5.

2.) koko kurssille, 3 opetuskertaa 18.5., 1.6., 8.6.

3.) pelkkiin jatkotyöpajoihin 1.6. & 8.6. jos olet aiemmin käynyt Kulning perusteet kurssin minun tai jonkun muun Kulning ammattilaisen opissa

Huom. Kurssin toiselle ja kolmannelle opetuskerralle sinulla tulee olla laulutaustaa; olet laulanut kuoroissa, opiskellut musiikkia tai ottanut pidemmän aikaa laulun yksityistunteja.

 

Kurssin ensimmäiselle kerralle (18.5.) voit osallistua riippumatta siitä onko sinulla laulutaustaa vai ei!

Voit myös päättää vasta ensimmäisen työpajan jälkeen haluatko osallistua 1.6. & 8.6. Kulning jatkotyöpajoihin, jos työpajoisssa on vielä tilaa.

 

Opetuspaikka: Länsi-Herttoniemen luonnonsuojelualue

Tapaamispaikka: Herttoniemen urheilupuisto

Kurssipäivät:

18.5. Klo 12-15

1.6. Klo 12-15

8.6. Klo 12-15

 

Hinta:

  • 159€ koko kurssi (3 opetuskertaa) TILAA

  • 106€ 2 opetuspäivää (1.6. & 8.6. jatkotyöpajat) TILAA

  • 69€ 1 opetuspäivä (18.5. perusteet) TÄYNNÄ -> ILMOITTAUDU JONOTUSLISTALLE: sini.koskelainen@gmail.com

 


Max 10 osallistujaaKurssipäivien sisältö suunnilleen:

18.5. Perinteen alustus, äänenmuodostusperusteet, luontoyhteys- ja läsnäoloharjoitteet, maadoittavia ääni- ja kehoharjoituksia, lyhyet Lockrop -kutsut, arkistonauhojen kuuntelu, tavut, omat lyhyet kutsut, kotiläksyksi: trad. Kulning melodian opettelu

1.6. Trad. Kulning melodian laulua, paimensävelasteikon opettelua, kertausta, äänenmuodostusharjoitteita, tämän päivän Kulning-artistien kuuntelua ja keskustelua heidän tyyliensä ominaisuuksista, pariharjoittelua (kaanon, impro), luontoyhteys- ja läsnäoloharjoitteet, maadoittavia ääni- ja kehoharjoituksia, yksityisohjausta
kotiläksyksi: oman Kulning melodian teko (aloitus metsässä)

8.6. Kulning-korusävelten opettelu (ornamentointi), yksityisohjausta omien melodioiden kanssa,  kertausta, luontoyhteys- ja läsnäoloharjoitteet, maadoittavia ääni- ja kehoharjoituksia, loppupiiri

Ota mukaasi lämmintä juotavaa, eväät, istuinalusta, muistiinpanovälineet, nauhoittaja (kuten puhelin) ja pue päällesi joustavat, mukavat ja säänmukaiset ja metsään soveltuvat vaatteet.

Ilmoittaudu mukaan työpajaan alla olevan kaavakkeen kautta!

 

Huom. Ilmoittautuminen on sitova eli tuotteella ei ole peruutusoikeutta.

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin kurssille rekisteröitymisestä sekä laskun pdf-muodossa.

AIEMPIEN KURSSILAISTEN PALAUTTEITA:


"Oli todella voimaannuttavaa!"


"Ohjaajan henki oli ihana: leppoisuus ja innostavuus samassa paketissa!"


"Todella inspiroiva, kaunis, voimakas ja kokonaisvaltainen kokemus"️


"Ihanan lempeä ja kannustava opetustapa"


"Kokemus äänen ja luonnon ikiaikaisesta yhteydestä, tunteiden avautuminen geenimuistoihin saakka, metsän kaiku, ihmisten, eläinten ja kaiken elollisen keskinäinen kommunikaatio. Oli todella voimaannuttavaa irroitella vapaasti äänen ja kutsujen kanssa sekä päästellä täysillä ja meditatiivista laulaa hiljaa selkä puuta vasten paimenlaulua."


"Luonnon keskellä pääsi yhteyteen omiin juuriinsa ja tätä kautta juurevaan lauluun"

”Hei, suuri kiitos työpajasta. Se oli kerrassaan inspiroiva ja voimaannuttava kokemus, sain ihania syviä sisäisen virtauksen hetkiä, jossa koko selkäranka kihelmöi soljuvan laulun parantavasta ilosta! Sulla on kaunis tapa ohjata olennaisten asioiden äärelle ja rohkaista. Kiitos!”

"Oli sykähdyttävä kokemus, kun pidit kurssin minun isovanhempieni mailla.Lauloin itsekin mukana ja kyyneleet tulivat silmiini. Tunsin isovanhempani ja mietin miten heidän lehmänsä olivat juuri siinä metsässä laiduntaneet."

Ilmoittautuminen
Kutsuhuutopromo2_Sini Koskelainen_photo Sanni Pasuri (kopio)_edited_edited.png

Ilmoittautumislomake

Kulning karjankutsu kurssi 18.5.-8.6.2024

Valitse lippuvaihtoehdoista

Huom. Ilmoittautuminen on sitova. Tuotteella ei ole peruutusoikeutta. Jos estyt pääsemästä kurssille, voit lahjoittaa tai myydä paikkasi toiselle. Ole tällöin minuun sähköpostitse yhteydessä.

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin kurssille rekisteröitymisestä sekä laskun pdf-muodossa.

Kiitos ilmoittautumisesta!

Kulning videojuttu Ilta-Sanomissa

 

bottom of page