top of page
Kutsuhuutopromo2_Sini Koskelainen_photo Sanni Pasuri (kopio)_edited_edited.png

Kulning karjankutsu
perinne

Kurssista

Oletko haaveillut kajauttavasi ilmoille korkeita tai kovaäänisiä huutoja/melodioita? Nyt sinulla on oiva tilaisuus päästää äänesi valloilleen ja opetella kutsuhuutotaitoja luonnon äärellä, sillä tämä työpaja järjestetään metsässä!  

 

Tällä 3:n opetuskerran kurssilla pääset syventymään ikiaikaiseen Kulning ilmaisutapaan!

Huom. Kurssin toiselle ja kolmannelle opetuskerralle sinulla tulee olla laulutaustaa; olet laulanut kuoroissa, opiskellut musiikkia tai ottanut pidemmän aikaa laulun yksityistunteja. Kurssin ensimmäiselle kerralle (18.5.) voi osallistua kaikki riippumatta siitä onko laulutaustaa vai ei!


Tällä kurssilla pääset sukeltamaan maagiseen skandinavialaiseen karjankutsuperinteeseen nimeltä 'kulning', jonka ytimenä on alkuvoimainen äänenkäyttö ja viestintä! Kulning koostuu lyhyistä ja nasaaleista kutsuista ja melodisemmista korkeista kutsuista. Se juontaa juurensa keskiajalle ja on peräisin naisten paimentolaiskulttuurista. Alun perin sitä käytettiin mm. kutsumaan karja kotiin laitumelta, mutta nykyään siitä on kehittynyt oma ainutlaatuinen musiikkityylinsä.

Oppinsa tähän perinteeseen työpajan opettaja Sini Koskelainen on saanut ruotsalaiselta kansanmuusikko-säveltäjältä Eva Runelta sekä Susanne Rosenbergin ’Kulning - musiken och tekniken’ oppikirjasta.

Tervetuloa oman voimasi juurille!

Opetuspaikka: Länsi-Herttoniemen luonnonsuojelualue

Lauantaisin

Klo 12-15

Kurssipäivät: 18.5., 1.6 ja 8.6.

 

Hinta:

  • 180€ koko kurssi (3 opetuskertaa)

  • 70€ 1 opetuspäivä (18.5. perusteet)

 


Max 12 osallistujaaKurssipäivien sisältö suunnilleen:

18.5. Perinteen alustus, äänenmuodostusperusteet, luontoyhteys- ja läsnäoloharjoitteet, maadoittavia ääni- ja kehoharjoituksia, lyhyet Lockrop -kutsut, arkistonauhojen kuuntelu, tavut, omat lyhyet kutsut, kotiläksyksi: trad. Kulning melodian opettelu

1.6. Trad. Kulning melodian laulua, paimensävelasteikon opettelua, kertausta, äänenmuodostusharjoitteita, tämän päivän Kulning-artistien kuuntelua ja keskustelua heidän tyyliensä ominaisuuksista, pariharjoittelua (kaanon, impro), luontoyhteys- ja läsnäoloharjoitteet, maadoittavia ääni- ja kehoharjoituksia, yksityisohjausta
kotiläksyksi: oman Kulning melodian teko (aloitus metsässä)

8.6. Kulning-korusävelten opettelu (ornamentointi), yksityisohjausta omien melodioiden kanssa,  kertausta, luontoyhteys- ja läsnäoloharjoitteet, maadoittavia ääni- ja kehoharjoituksia, loppupiiri

Ota mukaasi lämmintä juotavaa, eväät, istuinalusta, muistiinpanovälineet, nauhoittaja (kuten puhelin) ja pue päällesi joustavat, mukavat ja säänmukaiset ja metsään soveltuvat vaatteet.

Ilmoittaudu mukaan työpajaan alla olevan kaavakkeen kautta!

 

Huom. Ilmoittautuminen on sitova eli tuotteella ei ole peruutusoikeutta.

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin kurssille rekisteröitymisestä sekä laskun pdf-muodossa.

AIEMPIEN KURSSILAISTEN PALAUTTEITA:


"Oli todella voimaannuttavaa!"


"Ohjaajan henki oli ihana: leppoisuus ja innostavuus samassa paketissa!"


"Todella inspiroiva, kaunis, voimakas ja kokonaisvaltainen kokemus"️


"Ihanan lempeä ja kannustava opetustapa"


"Kokemus äänen ja luonnon ikiaikaisesta yhteydestä, tunteiden avautuminen geenimuistoihin saakka, metsän kaiku, ihmisten, eläinten ja kaiken elollisen keskinäinen kommunikaatio. Oli todella voimaannuttavaa irroitella vapaasti äänen ja kutsujen kanssa sekä päästellä täysillä ja meditatiivista laulaa hiljaa selkä puuta vasten paimenlaulua."


"Luonnon keskellä pääsi yhteyteen omiin juuriinsa ja tätä kautta juurevaan lauluun"

"Oli sykähdyttävä kokemus, kun pidit kurssin minun isovanhempieni mailla.Lauloin itsekin mukana ja kyyneleet tulivat silmiini. Tunsin isovanhempani ja mietin miten heidän lehmänsä olivat juuri siinä metsässä laiduntaneet."

Ilmoittautuminen
Kutsuhuutopromo2_Sini Koskelainen_photo Sanni Pasuri (kopio)_edited_edited.png

Ilmoittautumislomake

Kulning karjankutsu kurssi 18.5.-8.6.2024

Valitse lippuvaihtoehdoista

Huom. Ilmoittautuminen on sitova. Tuotteella ei ole peruutusoikeutta. Jos estyt pääsemästä kurssille, voit lahjoittaa tai myydä paikkasi toiselle. Ole tällöin minuun sähköpostitse yhteydessä.

 

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin kurssille rekisteröitymisestä sekä laskun pdf-muodossa.

Kiitos ilmoittautumisesta!

Kulning videojuttu Ilta-Sanomissa

 

bottom of page